Masa-Rényi Márta

Kategória: Egészség

Tevékenység: Mentálhigiénia

Cím: Szeged,Szeged

Tel: 36-20-222-6600

Információ

Masa-Rényi Márta

Mentálhigiénés szakember, családterapeuta jelölt

 

Időnként mindenkinek szüksége van arra, hogy megálljon, megpihenjen, befelé tekintsen mielőtt ismét útra kel. Én mentálhigiénés szakemberként ebben segítek a hozzám forduló embereknek. A velem való beszélgetésben megpihenhetnek, kibeszélhetik a gondolataikat, nehézségeiket az elakadásaikat, majd máshogy látva folytathatják útjukat egy teljesebb élet felé.

Diplomámat a Szegedi Tudomány Egyetemen szereztem meg, ahol a tanulmányaim során kifejezetten sokat koncentráltam a segítő beszélgetés témakörre. Hiszen amikor kilátástalannak érezzük a helyzetünket vagy krízisben vagyunk, olykor elegendő egy megértő hallgató, hogy az ember túllépjen az aktuális elakadásán.

A segítő beszélgetés egy lehetséges módszer a segítséget kérő, valamely problémával küzdő (gyász, házassági problémák, magányosság, gyereknevelési nehézségek, munkahelyi kiégés, stb), gyakran krízisben lévő ember lelki egyensúlyának helyrebillentésében. A segítő beszélgetés arra épít, hogy a kliens rendelkezzen azokkal az erőforrásokkal, melyeket mozgósítva felismerheti az elakadásának okait, megláthatja a továbblépés lehetőségeit, elindulhat a megoldás felé. Egyéni mentálhigiénés segítő beszélgetésekre, amennyiben folyamatban gondolkodunk, 1-2 hetente kerülhet sor. Az is előfordulhat, hogy egyetlen alkalom elegendő lesz ahhoz, hogy a hozzám fordulók rátaláljanak a saját megoldásukra.

Megszerzett tudásom további gyarapítására jelenleg családterápiás képzésen veszek rész. Az eddigi képzés során megtanultam, hogy közösen segítsük elő a családi egyensúly megteremtését, diszfunkcionális mintáinak megváltoztatását. Klienseimmel pozitív újraértelmezéssel mutathatunk rá az adott helyzet jó oldalaira, hibáztatás és bűnbakképzés nélkül.


Amiben segíthetek:
  • Segítő beszélgetés
  • Lelki gondozás
  • Krízishelyzetek kezelése (válás, gyász, munkahely elvesztése felmondás, „életközepi válság”, változókor megélése)
  • Konfliktusok kezelése

 

 

Elérhetőségek: 

06-20-222-6600

renyimarti@gmail.com

 

Kulcsszavak

Szeged, lelki egyensúly, pszichológus, gyereknevelés, szorongás, mentálhigiénia, családterápia