Dr. Garzó Péter

Kategória: Egészség

Tevékenység: Csontkovács

Cím: Szeged,Szivárvány u. 14/A.

Tel: 30/945-8477

Információ


Dr. Garzó Péter
természetgyógyász

Szeged, Szivárvány u. 14/A.
Rendelési idő:  Kedd: 14-18 óráig

Békéscsaba, Jókai utca 34.
Rendelési idő: Hétfő: 14-18 óráig

1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 51.
Rendelési idő: Csütörtök: 12-18 óráig és Péntek: 09-15 óráig

Bejelentkezés: 30/945-8477 - es telefonszámon

E-mail: garzop@invitel.hu

Web: www.drgarzo.segitek.huAmikor becsípődnek az idegszálak
      Megszüntethető a mozgáskorlátozottság, elűzhetők és az ízületi fájdalmak.
     Az tudja csak igazán, mit ér egy aranykezű csontkovács, akit már ágyhoz ragasztott a derékfájás. A battonyai Dr. Garzó Péter maga is a „csontok kovácsa”, de elmondhatja magáról, hogy az, amit csinál, ennél sokkal többet jelent.
   
Amikor meglátogattuk battonyai rendelőjében a helyi állatorvost, kicsit várnunk kellett. Az "emberorvosként" is eredményes doktor éppen a budapesti rendelőjéből tartott hazafelé, mivel ott is vannak paciensei. Az egyik várakozó, egy harmincas  tanárnő nem is rejti véka alá,  miért éppen a helyi "csontkovácshoz" fordult bajainak orvoslásáért.
„Már gimis koromban is fájt a hátam, jártam gyógytornára, de nem javult semmit a nyavalyám. Időnként ma is belenyilall. A lapockám alatt ugyanis becsípődnek azok az idegszálak, amelyekkel a karomat mozgatom. A doktor úr ezeket rendszeresen helyrepakolja, ezután jól is vagyok pár hónapig. Szerencsére egyre ritkábban kell ezzel visszajönnöm. Amiből viszont végleg kikezelt, az a két gyermekem születése után évekig tartó derékfájás volt, amiben nagyon sok édesanya szenved”.
A következő beteg, egy idős bácsi, már a váróban elmondta, hogy azért nem ül le, mert nem tud ülni. Tulajdonképen feküdni sem, legfeljebb állni bír egy kicsit. Két napja becsípődött a dereka, és "úgy maradt", nem segített semmiféle gyógyszer, injekció. Egy szomszédja ajánlotta, hogy jöjjön ide.
             Garzó Péter nemcsak gyógyítja betegeit, hanem kezelésük közben a laikus számára is értetőnyelven magyarázza el, mit miért tesz. A bácsi esetében hatott a gyógymód, derékfájása azonnal elmúlt. A doktor a lelkére kötötte, hogy ma estig hideg vízzel borogasson, és pár napig kímélje magát. „Semmi csoda nem történt - magyarázza a doktor -, csupán az idegszálat tapintottam ki és húztam helyre. Ezen a környéken ez természetes beavatkozásnak számít, magam is Békés megyei, idős népi gyógyítóktól tanultam a technikát, miután kiderült, hogy van hozzá érzékem”.
Pontosít: ez nem a szó orvosi értelmében vett csontkovácskodás, hanem akupresszúrás beavatkozás, ami a mélyérzekelés és a szálkihúzás alapján működik, tehát csontokat nem kell ropogtatni. „Sajnos ezt a módszert egyre kevesebben képesek alkalmazni, mivel bizonyos készséget feltételez,  mondja. Ezt a gyógyítási formát 1985  óta alkalmazza, azóta elvégezte a Természetgyógyász Akadémiát, államvizsgát tett akupresszúrából, kínai orvoslásból és fülakupunktúrából.
            Hogy milyen eredmény várható e kezelésektől? „Meg tudom szüntetni az idegbecsípődéseket, a lumbágót , az isiászt, az ízületi mozgáskorlátozottságot, a nyaki eredetű szédüléseket, a fülzúgást, a halláscsökkenést, a kar- és vállfájdalmakat. A porckorongsérvek esetében az én módszeremmel 82-85 százalékban elkerülhető a műtét. Ugyanez vonatkozik a térdmütétekre. Az ízületi meszesedést gyógyíthatónak tartom, mivel azok nem okai, hanem következményei az ízületi blokkoknak.
Ennyit az emberekről. De ha az állatok is beszélni tudnának, elmondhatnák: a doktor rajtuk is képes segíteni ezzel a technikával. „Valóban, meg tudom szüntetni a lovak olyan fajta sántaságát, amely másképpen nem kezelhető” – magyarázza Garzó Péter.
           Ezek után csak annyit kérdezünk: hogy marad ideje a a Budapesti rendelőre? „A fővárosból azelőtt is sokan jöttek ide, Battonyára. Az idő szempontjából egyszerűbb nekem felutazni, amúgy is látogatnám rendszeresen szüleimet, mivel eredetileg budapesti vagyok. Jelenleg a Szilágyi Erzsébet fasor 51. alatt, a Videoton székházban rendelek csütörtökön és pénteken. Aki telefonon akar kapcsolatba lépni velem, hívja a 06/ 30 9458477 számot.
 

Tekintse meg videómat:

Video

 

Doktúr Úr! Nem csak a kutyám beteg!


drgarzo1_639
drgarzo2_746
drgarzo3_646
drgarzo4_688

 

 


Cikkeim:
http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/jajgatas_es_feloldozas_a_csontkovacs_vizsgaloasztalan/2053556/

 

http://www.borsonline.hu/news.php?op&hid=9461

 

  

 

 

Cikk:

 

 

Önt gyógyítsam vagy a lovát?
    Sokat tanult a doktor békési csontkovácsoktól

 

 

Az ember csontjai, ízületei ugyanúgy viselkednek Kínában is, mint Békés megyében. A hazai csontkovács parasztember sokáig nem tudta, hogy módszere kísértetiesen hasonlít ahhoz, amit a planéta másik oldalán használnak az ottani "népi doktorok". Csodák persze nincsenek,de van aki csodálatosan ötvözi e két kúltúra gyógymódjait.

Békés megye hagyományosan az idős csontkovácsok hazája, különösen a szlovák népesség körében. Orvosi képzettségük soha nem volt,de nemzedékről nemzedékre öröklődött a módszer. Amikor a battonyai állatorvos, Garzó Péter"tősgyökeres"pesti fiúként a nyolcvanas évek elején elvégezte az egyetemet, még nem is álmodott arról, hogy egyszer maga is sokat tanulhat a csontkovácsoktól. Amikor Medgyesegyházán megismerkedett  az egyik idős parasztemberrel, az csak annyit mondott neki: "Megtanítalak mindenre,de csak akkor tudod hasznát venni, ha vászonnadrágon keresztül is képes vagy kitapintani a bolhát". Kiderült,hogy képes rá. Mert a csotkovácskodás nemcsak tudás, de különleges képesség is.
    Ez a különös érzék-a tanultakkal vegyítve-azonnal meghozta gyümölcsét:a doktor állatokon és embereken egyaránt segíteni tudott, vaskos ujjai érzékeny műszerként helyezték vissza az  elmozdult képleteket, szálakat.A hagyományos állatorvosi gyógymódokat kiegészítette természetgyógyászati ismeretekkel. Egyes lesántult lovak például éppen a csontkokovácskodásnak köszönhetően futnak ma újra. A doktor ennél is továbbment: 1994-ben vizsgát tett állatorvosi akupunktúra-ismeretekből.
  Embertársait eleinte csak barátságból kezelte, főleg ismeretségi körében. Amikor a sokadik embernek szüntette meg egy csapásra krónikus baját és egyre többen érkeztek hozzá görnyedten, bottal, majd távoztak kiegyenesedve, híre gyorsan terjedt Battonyán és környékén."Olyan jól ment,hogy érdemes volt további komoly tanulmányokat folytatni"- mondta lapunknak Garzó doktor,aki felbuzdulva szűnni nem akaró sikerein,elvégezte a Természetgyógyászati Akadémiát, elismert államvizsgát tett akupresszúrából. Ma állatorvosi praxisa mellett  fogadja embervendégeit Békéscsabán berendezett rendelőjében,valamint  csütörtökönként ,a Hűvösvölgyi út 54-ben,a Videoton Székház orvosi rendelőjében, mivel eddig is egyre többen jártak le a fővárosból is. Ha battonyai otthonában  keresi fel valaki az az első kérdése:"Önt  vagy az állatát kell kezelnem?"
  Kezdetben maga is csodálkozott azon,hogy néhány hónap alatt mennyire felduzzadt klienseinek köre: egy-egy rendelés alkalmával húszan-harmincan is megjelennek nála. Csontkovácsnak nevezik ugyan ,de ő maga tiltakozik ez ellen."Én a hagyományos kínai orvoslásra kaptam engedélyt, ennek keretében  alkalmazom a kínai masszázstechnikát is ,amely egyébként tartalmaz csontkovácselemeket. Ami  viszont a Békés megyei parasztok által használt gyógymódot illeti, azt orvosi értelemben nem lehet csontkovácskodásnak (kiropraktika) nevezni, hanem inkább akupresszúrának.
  Kiken is segített eddig az az állatorvosból lett természetgyógyász? Főleg azok távoznak tőle elégedetten, akik valamilyen idegbecsípődéssel bajlódtak. A heveny isiászt ,lumbágót azonnal ki lehet űzni a páciensből.A porckorongsérves eseteket műtét nélkül lehet gyógyítani,ilyenkor a szálkihúzáson kívül  akupresszúrás  kezelést  alkalmaz, ezen belül is a Moxa-terápiát amely nem más, mint az akupunktúrás pontok hővel való ingerlése Moxa kúppal , illetve szivarral.
     A leglátványosabb eredményeket  azonban az ízületi blokkok mobilizálása (mozgásképtelen ízületek újbóli mozgásképessé tétele) terén lehet elérni - folytatja a doktor. Az orvosok nagy része ugyanis elintézi azzal: az ízület elmeszesedett, nincs mit tenni! Holott a meszesedés nem ok hanem következmény. Az ízület kezdeti fájdalma ellen ugyanis a szervezet úgy védekezik, hogy a hozzá tartozó izmok begörcsölnek, ezáltal blokkolják az ízületet. Ezután pedig mész rakódik le, fokozva a rögzülést. Ezeket a sokszor évekig mozdulatlan, vagy fájdalmas ízületeket ismét mozgásra lehet bírni a magyar csontkovácsok és a kínai orvosok hagyományos gyógymódjai révén. "Ezek ráadásul úgynevezett lágyrész technikák, tehát nem a csontokat, ízületeket ropogtatom, hanem bizonyos kóros szálakat ujjnyomással eltüntetek" - mondja a doktor, aki szerint így csontritkulásos beteg is biztonsággal gyógyítható. Garzó doktornak volt olyan betege, akinek több mint húsz évi mozgáskorlátozottság után hajlott újra a térde. A térdműtétekre kiírt betegek 85 százalékánál,a műtét elkerülhető!
   A tartási rendellenességgel küszködők is jól jártak nála. Garzó Péter hangsúlyozza: az emberi szervezet legfőbb "stresszjelző rendszere" a nyakcsigolya-ízület blokkja, ez fejfájással,szédüléssel,látási és hallási zavarokkal is jár. E téren már egy kezelés is kézzelfogható eredményt hoz - teszi hozzá a doktor.
  Tevékenységi körébe tartozik még a szenvedélybetegek gyógyítására alkalmas fülakupunktúrás addiktológia. Nagyon magas azoknak a száma akik a fülakupunktúra segítségével fogynak le, nagyon is eredményesen. A túlsúlynak különböző okai lehetnek, ezért fontos tudni, hogy milyen pontkombinációt alkalmazunk. Garzó Péter nem tagadja, hogy az állatorvosi tevékenység mellett roppant fárasztó az emberi természetgyógyászat. Egyre több a jelentkező, már külföldről is járnak hozzá, és minenkin igyekszik segíteni. Ebben a munkában nem lehet szó gépies rutinról - mondja.
 Hajtóerőt az ad számára, hogy mindez állandó sikerélmény forrása. Ezért úgy döntött, állatorvosi praxisát rutin oldalról feladja, kivéve a speciális eseteket, mint a versenyló praxis.
  Beszélgetésünket azzal fejezi be:a csoda nem az orvosban,hanem az emberi szervezet összetettségében ,titkaiban rejlik.

 

 

 

 

 

Térkép
Kulcsszavak

akupresszőr, fülakupunktúra, akupunktúra, porckorongsérv, szédülés, izületi blokk, idegbecsípődés, lumbágó, isiász, ideggyulladás, fogyókúra, szenvedélybetegség, természetgyógyász, csontkovácsolás