Végh Sándor

Kategória: Egészség

Tevékenység: Életvezetési tanácsadás

Cím: Debrecen-Józsa ,Vértanú u. 6.

Tel: +3630-466-0998

Információ

Végh Sándor

 

Selfness Életvezetési Tanácsadó,

Theta Healing Konzulens,

Germán Gyógytudomány tanácsadó

Önkép tisztítás 
Az igazi szabadulás

 

Ragadtál már bele önsajnálatba, áldozatszerepbe, bűntudatba, reménytelenségbe vagy más olyan lelkiállapotba, amiben rosszul érezted magad, de képtelen voltál túllépni rajta? Az esetek többségében ilyenkor egy tudat alatt rejtőző, régi-régi emlék ejt túszul bennünket, amire szinte lehetetlen tudatosan visszaemlékeznünk, pedig idő közben önképünk részévé vált.
Az ilyen önkép elemek hajlamosak újra és újra megteremteni azokat a szituációkat az életünkben, amelyeken keresztül megélhetjük őket. Vagyis, lényegében nekik köszönhetjük boldogtalanságunkat, és szinte minden betegségünket is.

Önkép tisztításnak nevezem azt amikor megszabadulunk az önmagunkkal kapcsolatos, fent említett tévhiteinktől. Ezek olyan, a tudatalattinkban rögzült korlátozó hitrendszerek, amelyeket másoktól vettünk át, vagy traumáink során rögzültek. Tévhitek, mert meghamisítják valóságunkat: megmagyarázhatatlan bűntudatot keltenek bennünk olyan eseményekkel kapcsolatban, amelyekért nem vagyunk felelősek, vagy megoldhatatlannak érzünk olyan helyzeteket, amelyeknek a megoldása az orrunk előtt van.

 

Régi mondás: ember tervez, Isten végez. Ez igaz a tudatos és tudatalatti elme viszonyára is: a tudatos elme terveket sző, de az történik meg velünk, ami a tudatalattiba van bevésődve.

Hogyan is működik ez pontosan?

Ha tudod magadról, hogy "átverhető vagyok", akkor óvatos vagy, és vigyázol arra, hogy ne dönts elhamarkodottan, és elkerülöd az átverést. Ha a tudatalattidba véste be valami, hogy "átverhető vagyok", akkor rendszeresen meg fogod tapasztalni azt, hogy átvernek.
Ha tudod, hogy pénzre van szükséged, akkor teszel érte, hogy legyen pénzed. Ha a tudatalattidba van bevésődve, hogy "pénzre van szükségem", akkor rendszeresen, vagy folyamatosan megéled azt, hogy nincs elég pénzed.
Egy hölgy elképzelhet magának egy gáláns, előzékeny és udvarias férjet, de ha a tudatalattijába a link és részeges apjáról vett férfiminta rögzült, akkor rendre egy link és részeges férfi mellett fogja magát találni, mert a tudatalattija szerint "a férjek linkek és részegesek". Még akkor is ilyenné formálja választottját, ha az eredetileg nem volt ilyen természetű volt.

A tudatalatti tisztogatására van néhány egyszerű, de nagyon hatásos módszer, amivel magunk is eredményesen dolgozhatunk, de külső segítséggel hatékonyabb a munka. Én az Önkép tisztításra kifejlesztettem egy saját módszert a Theta Healing alapján, amelyben kulcsszerepe van annak a ráhangolódási képességemnek, amit 1999-ben fedeztem fel magamban az agykontroll tanfolyamon, de 2012-ig, a Theta Healing tanfolyam elvégzéséig nem használtam ki.
Skypeon is tökéletesen működik.

Így történik:

Amikor valaki megkeres egy-egy problémájával, lelki krízisével vagy betegségével, igyekszünk megtalálni helyzetének azt az elemét, amivel legrosszabb szembesülnie. Vegyük például azt az esetet, amikor valaki elveszíti egyik szülőjét vagy házastársát betegségben. Igyekszünk megtalálni azt a gondolatot, ami leginkább fájdalmas. Lehetőleg olyat választunk, ami a józan ésszel nem indokolható mértékű negatív érzelmet kelt benne. Legtöbbször azt érzi a hozzátartozó, hogy „nem gondoztam megfelelően, nem tettem meg mindent azért, hogy életben maradjon”. Ugyanakkor az eszével tudja, hogy nem voltak reális lehetőségei többre, mint amit megtett, és az elhunyt sem várt tőle többet.

Ez után ráhangolódom az illetőre, és ebbe az érzésbe beleássuk magunkat. A Theta Healingben szokásos módon törlünk és töltünk le hitrendszereket, és mindig megszemlélem az aktuális állapotot. Tipikusan az történik, hogy korábbi életszakaszok bukkannak elő, amelyekben a tudatalatti rögzített egy-egy tévhitet az élettel, a világgal, vagy a klienssel saját magával kapcsolatban. Egyre korábbra jutunk vissza, traumákat, tévhiteket engedünk el kisgyermek korból, magzati korból, akár fogantatást megelőző időszakból egészen addig, amíg el nem érünk a legelső tévhithez ezen a vonalon, amit az illető rögzített. Miután ezt is elengedjük, hirtelen eltűnik a kezdeti szituációból minden negatív érzés, és az emlék elveszíti súlyát. Gyász esetén az illetőt hála tölti el azért, mert az elhunyt addig része volt az életének, és a továbbiakban jóleső érzéssel gondol vissza rá.

Ha egy megoldandó aktuális feladatról van szó, akkor elszállnak a félelmek, és a korábban rettegett megmérettetés vagy megoldhatatlannak tűnő probléma teljesíthető, izgalmas kihívássá alakul. Legtöbbször máris ötletek merülnek fel a megoldására. A „mi lesz, ha nem sikerül” rémképe pedig csak egy újabb megoldható kihívás lesz.

Én onnan tudom, hogy elértünk egy szálon a legelső tévhitig, hogy a kezdeti problémára gondolva egy kiáramló, boldog izgatottságot érzek. Olyan lelki állapotba kerülök, mint kisgyermekkoromban a gyönyörű fényekben világító karácsonyfa előtt állva, amikor hallgattam, hogyan éneklik a szüleim a mennyből az angyalt, és közben figyeltem a szépen becsomagolt ajándékokat, amik között ott rejtőzött az enyém is.

A folyamat ún. "théta állapotban" zajlik, amiben a tudatalatti könnyebben befolyásolható, de a kliens mindvégig tiszta tudatánál van, és minden a jóváhagyásával történik. A Théta szó arra utal, hogy az agyhullámok zöme ebben a koncentrációs állapotban a 4-7Hz-es tartományba esik. Normál körülmények között, közvetlenül elalvás előtt szokott ez az állapot létrejönni.

Miért hatásos?

Mivel ezeken a konzultációkon lényegében mindössze annyi történik, hogy a kliens önképéből tévhiteket törlünk, ezért Önkép tisztításnak neveztem el a módszert. Lényeges megjegyezni, hogy ez az eljárás sokkal hatékonyabb annál, mintha egy látó egyenesben közölné az illetővel azokat a múltbeli történéseket, amikben a törlendő énkép elemek kialakultak benne. Az azonosítás önmagában általában nem ad megoldást. A megoldást a trauma érzelmi töltésének eltávolítása, és a traumából fakadó, önmagára vonatkozó tévhiteknek a törlése adja.

A „megbocsátás” azért nem mindig megfelelő eszköz, mert sokszor találkoztam olyan esettel, amelyben a kliens nem haragudott már arra, aki azt a traumáját okozta, ami megbetegítette őt, de a traumában rögzült negatív hitrendszerei attól még működtek. Ha valaki csúnyán átverte, annak talán megbocsátott, de a gerincbántalmát nem a csaló okozta, hanem a tudatalattiba bevésődött hitrendszer, hogy „átverhető vagyok”. Evidens, hogy mindenki átverhető, azonban alapvető különbség, hogy ennek tudatában vagyunk-e, vagy a tudatalattinkba vésődött be, önképünk részeként. Az előbbi eset óvatosságra int, az utóbbi viszont a „balek” minőséget süti ránk, ami rendszeresen vissza is fog tükröződni tapasztalatainkon keresztül (rendszeresen megéljük azt, hogy balekok vagyunk), és akár testi betegségben is megmutatkozik.

Akár gyermekekre is

Ráhangolódó képességemnek köszönhetően képes vagyok sikeres konzultációkat végezni gyermekekre is az anyjuk közreműködésével, magzati kortól kamaszkorig anélkül, hogy a gyermeket be kellene vonni a folyamatba. Ezt „Szerepfelvételes konzultációnak” hívom. Akár felnőttekre is működik, de elvi okokból ragaszkodom hozzá, hogy a felnőttek maguk keressenek meg, és dolgozzanak velem. Csak speciális esetekben tekintek el ettől.

Mire lehet alkalmazni?

Párkeresés:

Férfi/női ideál tekintetében a tudatos vágyak és a tudatalatti kép összehangolása megmenthet egy boldogtalan élettől. A tudatalattink férfiideálja legtöbbször az apánkat, a női ideál pedig az anyánkat mintázza. Az esetek túlnyomó többségében akkor is a tudatalatti mintánknak megfelelő emberekhez vonzódunk, ha tudatosan nem szeretnénk, ha a párunk hasonlítana rájuk. Konzultáción ezek az ideálok átírhatóak olyanra, ami tudatos elképzeléseinknek megfelel.

Párválasztás:

Amikor képbe kerül egy olyan férfi/nő, akivel a közelebbi kapcsolat kialakítását latolgatjuk, nagyon jó lenne a jövőbe látni: vajon mennyire vagyunk egymáshoz valók? Milyen életünk lenne egymással?
Egy konzultáción ez egyszerűen megvalósítható. Lehetséges információt kapni a kliensről és a kiszemelt párról együtt. A kiszemelt egyén leszkennelhető távolról. Így rövid úton megtudható, mit lehet várni a kapcsolattól. Egészséges személyiségű emberek sem mindig tudnak békésen élni egymás mellett. A próbálkozással sok időt és energiát vesztegethetnek el. Nem beszélve arról, hogy vannak ún. "mérgező személyiségek", akik egy kapcsolat kezdetén ideálisnak tűnnek, azonban mihelyt elég erős a kötelék a másik részéről, pokollá teszik párjuk életét. Sokszor konkrét életveszélyt jelenthetnek, de pár év alatt mindenképpen súlyos, életre szóló lelki sérüléseket okoznak. Ráadásul akkor, ha a szerelem első látásra létrejön, nagy eséllyel egy ilyen emberbe botlik a gyanútlan párkereső. A narcisztikus, pszichopata, vagy érzelmileg labilis emberek (Id. Joe Navarro: Veszélyes személyiségek című könyvét) mesterei a manipulálásnak. Egy konzultáció megmenthet tőlük.

Gyermekáldás

Egy lombikbébi programban dolgozó orvossal készült riportot hallottam pár éve. Megütötte a fülemet amikor az orvos azt mondta: a program gyakori sikertelensége azt a gondolatot ébresztette benne, hogy akinek természetes úton nem lesz gyermeke, azt a Mindenható nem gyermeknevelésre szánta. Ezért vall kudarcot a művi próbálkozás is.
Mióta alaposabban megismertem a Germán Gyógytudományt, és konzultációkon foglalkoztam gyermeket akaró hölgyekkel, úgy gondolom, hogy van igazsága az orvosnak. Bár nem Isten az, aki akadályozza a teherbeesést az ilyen hölgyeknél, hanem a tudatalattiba kódolódott olyan hitrendszerek, amelyek biztonsági kockázatot látnak benne.
A természet rendje szerint a nőknek a férfiak védelme alatt kellene állnia. Így vannak kódolva a génjeink: vészhelyzetben a férfi verekszik, vagy küzd a megélhetésért, a nő csak a gyermekekért felel. Korunkban azonban a női és férfi szerepek összekeveredtek, aminek egyik oka a koedukált oktatás, amiben a kamasz fiúk és lányok, éretlen személyiségük miatt sérüléseket okoznak egymásnak. Gyakori az, hogy a tudatalatti hitrendszerek miatt egy nő nem képes rábízni magát a férfire, hanem magára veszi a védelmezői, vagy ellátói szerepet. Ha ezt csak tudatosan teszi, az nem gond. De ha a tudatalatti gondolkodik így, a terhességet megengedhetetlen hátránynak ítélheti, mert rontja a védelmezés és ellátás hatékonyságát. Ezért nem engedi megfoganni a babát, vagy ha igen, az első biztonsági kockázatkor eldobja.
Az önkép tisztítás során átkódoljuk a tudatalattit a természetes női szerepnek megfelelően úgy, hogy a várandósság állapotában fogadja el, hogy akkor is biztonságban van, ha megtartja a magzatot.

Anya-magzat kapcsolat

A megfogant gyermek fogantatásától gyűjti az információkat arról a világról, amibe hamarosan meg fog születni. Az információforrás pedig az anya. A magzatba bekódolódnak az anya konfliktusai, különös tekintettel azokra, amik vele kapcsolatosak. Valahol olvastam egy amerikai pszichiátertől: egy emberben életre szóló nyomot hagy már az is, ha állapotos anya akár csak egyszer is gondolt az abortuszra. Konzultációs tapasztalataim ezt igazolják.
Gyakori eset, hogy egy-egy későbbi, akár felnőttkori trauma gyökerei magzati korra nyúlnak vissza. Nem maga a történés, hanem a megélt érzelmi tartalom az, ami feleleveníti a tudatalatti korábbról eredő, hasonló érzelmeket kiváltó eseményeit, mintegy felfűzve azokat egy szálra. A szál vége pedig sokszor a magzati korban van.
Nagy jót tehetünk a gyermekeddel, ha még magzati korban átírjuk benne a rögzült negatív programokat.Gyermekek, vagy magatehetetlen felnőttek

Mind a gyermekekre (kb. 14 éves kor alatt), mind azokra a felnőttekre, akik nem tekinthetőek beszámíthatónak (alkohol, vagy drog függés, kóma), alkalmazhatunk szerepfelvételes konzultációt, egy hozzájuk közel álló személyen keresztül. Ez egyedül álló lehetőség arra, hogy dolgozzunk velük. A konzultáció alatti változtatásokat természetesen itt is engedélyeznie kell a felsőbb énnek.

Szenvedélybetegek

A szenvedélybetegségnek is lelki okai vannak. A mértéktelen evés, a játékszenvedély vagy az alkoholizmus olyan pillanatokban hatalmasodik el valakin, amikor az élet élhetetlen számára. Az önkép tisztításnál azt a pillanatot kell megragadni gondolatban, amikor épp muszáj kielégítenie a vágyát, nem tud ellenállni. Ennek a pillanatnak az érzéstartalma lekérhető, és máris elindulhatunk, lekövetve és felszámolva azokat a hitrendszereket, amik élhetetlennek tüntetik fel az életet.

Betegségek lelki okainak feltárása, megszüntetése

A Germán Gyógytudomány végre precízen leírta a testi betegségek lelki eredetének mechanizmusát, és összefüggéseit szervekre, azokon belül pedig szövettípusokra lebontva. A séma nagyon egyszerű és logikus. Ez alapján jó eséllyel megtalálhatók és felszámolhatók a betegségeket okozó lelki konfliktusok.

Csoportok összehangolása

A "ráhangolódással" nem csak személyek, hanem egyes csoportok összehangoltságát is lehetséges megállapítani, és javítani. Érezhetőek a disszonanciát okozó személyek, és amennyiben hozzájárulnak,"hozzáigazíthatóak" a csoportszellemhez. Ez egy-egy emberre vetítve részint a helyes nézőpont megtalálását jelenti, részint azoknak a tévhiteknek a kiiktatását, amik megnehezítik számára az együttműködést a csoporttal. (Könnyen előfordulhat pl., hogy egy-egy munkakapcsolatot megnehezít olyan indokolatlan dominanciaharc, amit a tudatalatti tart fent azért, mert egy gyermekkori traumában megélt helyzettel azonosítja.) Az is előfordulhat, hogy egyes tagok nem képesek mindenkivel együttműködni, ami létfontosságú információ lehet a csoport eredményességét tekintve.
A csoport összehangolása óriási segítség lehet a csoport kialakításában, és a közös munka megfelelő szerep kiosztásában. Sokat javíthat a csoport légkörén, és nagyban növelheti az eredményességét.

Párok

Szeretnél harmóniában élni a pároddal? Hát persze, hogy szeretnél, micsoda buta kérdés! Léteznek különféle párterápiák, tanácsadások, könyvek, amik sokat tudnak ebben segíteni. Én önkép tisztítást szoktam végezni mindenek előtt a párokra. A tudatalattiban kialakult, kapcsolatukkal és egymással összefüggő hitrendszereiket alakítjuk úgy, hogy egymás fontosságai kiemelt szerepet kapjanak bennük. Elegendő az egyik félnek eljönnie, úgy is tudunk mindkét félre dolgozni. A távollévőre természetesen úgy, hogy az átalakítást csupán felkínálom, az elfogadását rábízzuk felsőbb énjére. Olyan embereknél működik jól, akik közül egyik sem tartozik a fent említett veszélyes személyiségek közé, és a természetük nem különbözik olyan mértékben, ami kizárná azt, hogy mindketten jól érezzék magukat közös életükben.
Egy-egy ilyen konzultáció sikeresen megszüntethet krónikus féltékenységet, sértődést, haragot, mellőzöttséget, stb.

Családok

Nem csak párokra, hanem családokra is el lehet végezni az összehangolást ugyanazzal a módszerrel, amelyiket fent említettem a párok összehangolásakor. Itt azonban már gyakrabban előfordul, hogy a szülők olyan viselkedést várnak el kamasz gyermekeiktől,  amilyen a szülők életét ugyan megkönnyítené, de a gyermekeik fejlődését és lelki érését megakadályozná. Ezért a családok összehangolásához sokszor nem elegendő önmagában a "távmunka", de megéri a fáradtságot.

Munkahelyi  kollektíva

A csoport összehangolása nem csak családokra, hanem kollektívákra is elvégezhető. Ebben még nincs nagy tapasztalatom, de a működéséről már meggyőződtem.
Egy munkahelyi kollektíva tagjainak munkahelyi céljai könnyen harmóniába hozhatók, hisz a munkakörük eleve egy rendszer szerint lett összehangolva. A nagyobb cégek tudják, mennyire megnöveli a hatékonyságot egy-egy csapatépítés.
Meggyőződésem, hogy legalább ilyen hatásos lehet egy kollektíva összehangolása. Sőt! A párválasztásnál említett "távszkennelés" nagy segítséget jelenthetne a HR-nek abban, hogy a megfelelő embereket a megfelelő beosztásba tegye. Ez mindenki számára előnyös, hiszen olyan munkakörben jó dolgozni, ami megfelel mentalitásunknak, képességeinknek, és a munkánkba is ilyenkor van legtöbb köszönet.

Sportcsapatok

A csoport összehangolás nagy lehetőséget rejt magában sport csapatok esetében is. Ilyennel még nem próbálkoztam, de szándékomban áll kipróbálni. Az a csapat, amelyik egyenként és együtt is a győzelemre van hangolva, egy szív, egy lélek, a legjobbat hozza ki magából. Nagyon érdekelne, mit érzékelnék egy ilyen csapatnál, és ők  mit tapasztalnának. A pozitív hatásban biztos vagyok.

Ha tétovázol, segítek:

 

Ha úgy érzed, segíthetne neked a módszerem, de tétovázol, javaslom, rendeld meg és olvasd el

Halló, ott Isten?

című könyvemet (kattints a címére)!
Segíteni fog a döntésben, mert többet megtudsz rólam, világnézetemről és munkámról.

Talán éppen én vagyok az, aki tud neked segíteni. Foglalj időpontot az alábbi linken keresztül!

Konzultáció díja: megkezdett óránként 6000Ft (Általában 12000Ft)

Igényelhetsz ingyenes 30-perces konzultációt is a veghsandor@freemail.hu címre küldött levélben.

 

Ha érdekel a Germán Gyógytudomány? Iratkozz fel az alábbi linken a cikksorozatomra! A "Kérek értesítéseket" kérdésre igennel válaszolj, ha az önkép tisztításról is szeretnél olvasni, mert anélkül csak a Germán Gyógytudományról szóló írásaimat kapod meg!

Feliratkozás

 

Térkép
Kulcsszavak

Debrecen selfness életvezetési tanácsadó, tanácsadás, thetahealing, life coach, biznisz coach, országosan, konzultáció, skype, Germán Gyógytudomány, lelki problémák, hipnózis