Íjászsarok

Kategória: Szabadidő, kultúra

Tevékenység: Íjászbolt

Cím: Szeged,Kálvária sgt. 3.

Tel: +36-62/675-835, +36-70/771-1706

Információ

 

Íjászsarok…nemcsak sport, hagyomány
6722 Szeged, Kálvária sgt. 3. 
Telefon: +36-62/675-835, +36-70/771-1706
Nyitva: H-P: 9-17-ig, Szo:8-12-ig
E-mail: ijaszsarok@gmail.com
Web: www.ijaszsarok.hu
www.ijaszsarok.segitek.hu 

Íjász és hagyományőrző üzletünk 2016 március 5-én nyílt meg Szegeden, a Kálvária sgt. 3. szám alatt a Bőrkerház üzemeltetésében, amely elsősorban bőr és cipőkellék kereskedéssel foglalkozik. Jogos is a kérdés, hogy hol a kapcsolódási pont a bőr és az íjászat között. Első látásra nem sok akad, ám ha visszatekerjük kicsit az idő kerekét, azt találjuk, hogy a magyarok a bőrkészítés módszereit Ázsiából hozták magukkal. A bőrkészítés, irhagyártás, szűcsmunka az Árpád-házi királyok alatt oly nagy jelentőségre tett szert, hogy áruink külföldön is keresettekké váltak. A faggyúval itatott szarvasmarha bőrt hajdan egész Európában magyar bőr néven ismerték. 

Cégünk a nagy múltú „BŐRKER” állami cég szegedi kirendeltségeként jött létre a ’80-as években. Ekkor id. Grünwald Vilmos igazgatása alatt működött, majd a ’90-es évek elején Grünwald család birtokába került, és családi vállalkozássá szerveződött át. Ez egy szép, és igen régi hagyomány folytatása, hiszen a Grünwaldok már több mint 100 éve foglalkoznak a bőr kereskedelmével.

2008-ban ifj.Grünwald Vilmos vette át a cég vezetését, aki az édesapjától szerzett szakmai tapasztalatokat a legfrissebb piaci és cégvezetési elvárásokkal ötvözve, egy merőben új szemlélet alatt kezdte meg a vállalat irányítását.
Ez az új szemlélet vezetett az Íjászsarok megnyitásához is, hiszen nap mint nap találkoztunk olyan gyártókkal, akik ami alapanyagainkat használva hoztak létre igazi remekműveket, legyen szó akár egy szépséges tarsolyról, tegezről vagy akár egy gyönyörű bőrrel bevont kompozit íjról.

Termékpalettánkat igyekeztünk úgy kialakítani, hogy a kezdő és a gyakorlottabb íjászok is megtalálják a számukra megfelelő ár/érték arányú termékeket, így boltunkban a legegyszerűbb technikai jellegű kiegészítőktől kezdve a minőségi, egyedi, kézzel vésett, pácolt tegezek, tarsolyok is megtalálhatók. Árukészletünk cégünk filozófiájának megfelelően sohasem lesz végleges, folyamatosan keressük az új forrásokat, új beszállítókat annak érdekében, hogy a Dél-Alföldi régióban élők igényeire szabhassuk árukészletünket.

Webáruházunk a www.borkerhaz.hu oldalon belül működik annak érdekében, hogy a lehető legzökkenőmentesebben tudjuk a beérkező megrendeléseket kielégíteni, így amennyiben az áruház fülre kattintva egy merőben új oldalra kerülnek, az nem hiba, mindössze anyacégünk áruházába kerülnek át, ahol áttekinthetik árukészletünket. És ha már ott vannak, akár vállalatunk többi termékét is végiglapozhatják….
 

Térkép
Kulcsszavak

Hagyományőrzés, tegez, tarsoly, veret, alkarvédő, nyílvessző, longbow íj, mongol íj, kompozit íj, fokos, lándzsa, kelevéz, íjászruházat, íjászkaftán, vesszőfogó