Anyagcseretípus-mérés

Kategória: Egészség

Tevékenység: Műszeres anyagcseretípus-mérés

Cím: Szeged,Hajós u. 4/B.

Tel: 30/7212-717

Információ

 

Vége a bizonytalanságnak a táplálkozásban

 

Már Szegeden is elérhető az a műszer, amivel pontosan le tudjuk mérni, melyik anyagcsere-típusba, azaz táplálkozási típusba tartozunk.

 

Fehér Judit Emese szerint minden ember egyedi és megismételhetetlen a teste, a szervezete, így anyagcseréje szempontjából is. Ugyanaz az étrend az egyik emberre pozitív, a másik emberre negatív hatást gyakorol. A megoldás az egyénre szabott táplálkozás, ami csak méréssel lehetséges. Anyagcseretípus-mérés nélkül nem lehet ajánlásokat tenni a kívánt testsúly, a sav-bázis egyensúly, az optimális energiaszint elérésére.

 

A mérés mindenkinek ajánlott a megfelelő önismerethez, de már meglevő anyagcsere betegségek, cukorbetegség, emésztési és vérnyomásproblémák, gyulladások, de bármilyen elváltozás estén alapvetően szükséges.

 

Bármely étel vagy allergén tesztjét 1-2 perc alatt elvégezzük a géppel, az eredmény azonnal megvan, és pontos ajánlást adunk pozitív teszt esetén.

Bármilyen meglévő betegségnél, feltétlenül ki kell zárnia a helytelen táplálkozásból adódó kockázatot, ami nem azt jelenti, hogy nem egészséges vagy rossz minőségű ételt eszünk, hanem azt, hogy nem a nekünk genetikailag megfelelő, optimális ételeket fogyasztjuk, ezzel jelentősen gyengítjük a szervezetünket.

 

A mérést végző készülék olyan orvostechnikai eszköz, ami a test válaszreakcióit értelmezi, melyeket egy legújabb fejlesztésű szoftverbe táplálunk, - mely 50 éves tapasztalatokat és a tudomány legújabb vívmányait összegzi, - majd összeállítja a mért értékeknek megfelelő ajánlásokat. Használjuk még a testösszetételt mérő monitort, amire mezítláb kell felállni, mérjük a testsúlyt, megkapjuk a zsigeri zsír, testzsír és vázizom szerkezet százalékát. A mérés másfél-két órát tart majd kellemes hangulatban, környezetben, ruhában, fájdalommentesen.

 

Az optimális táplálkozás beállítása nélkül nem lehet csak a sporttal a legjobb formát és vitalitást elérni. A versenysportolók teljesítményét is nagyban befolyásolja. A mérési eredmények szerint mindenkinek sportajánlást is adunk. A kívánt testsúly pedig magától beáll.

 

Tapasztalatok:

Az első érték az aktív status: megmérjük, hogy a jelenlegi táplálkozás mellett mennyi a sejtek ellátottsága százalékban, ez az eddig megmérteknél 10-20 százalék körüli volt; 40 százalék alatt a sejtszintű degeneratív elváltozások kategóriája van; az egyénre szabott táplálkozás beállítása után 75-95% várható. Valamint a legtöbb mérésre érkezőt a cukorbetegség előszobájában találok, az egyénre szabott táplálkozás beállítása nélkül néhány év alatt kialakulhat a betegség.

 

Ételrendelés lehetséges, ahol az engedélyezett alapanyagokból, mennyiségben és minőségben, a megállapított típusa szerint rendelhet mindenki ételt.

 

A mérőponton ingyenes aktív status mérést tartunk ingyenes konzultációval telefonos időpont egyeztetés után.

 

Mérésre bejelentkezés csak telefonon vagy a weboldalon.

A programokról és az árakról tájékozódjon a honlapon vagy telefonon.

 

Fehér Judit Emese

Hajós u. 4/B.

06 30 7 212 717

 

www.anyagcseretipus-meres.hu

 

www.anyagcseretipu-meres.segitek.hu
 

anyagcseretipusmeres@gmail.com
 


Nálunk jártak:
 

Mikina Lajosné

Mikina Lajosné (57 éves)   Ha valaki korábban azt mondta volna nekem, hogy sikerül leszoknom a kávéról, az édességről, az állandó nassolásról, lefogyok 14 kg-ot, s mindezt úgy, hogy közben a közérzetem, energiaszinten jobb, mint 30-40 évesen, annak egy szavát sem hittem volna el. Mára fordult a kocka: most én próbálom az embereket, a körülöttem élőket meggyőzni afelől, hogy igenis létezik hosszú távon is tartható fogyás, mely egyben életminőségünk gyökeres pozitív változását is okozza. Már tudom: az anyagcseretípus-mérés az egyetlen út az ideális testsúly eléréséhez, megtartásához és a testi-lelki egészséghez. Mindenkinek csak ajánlani tudom!

 

Csősz Barbara

Csősz Barbara (22 éves, Fülöpszállási lakos)   12 éve küszködöm I-es típusú cukorbetegséggel, s annak összes létező, negatív velejárójával. Fél évvel ezelőtt annyira rossz állapotban voltam, hogy már csak pislákolt bennem az életkedv – utolsó esélyként azonban még elmentem az anyagcseretípus mérésre. Életem legjobb döntése volt. A korábbi 19,8 %-os HgB a1c értékem (ami az orvosom szerint átlag 60-as vércukor értékeket jelent, így valójában az élettel összeegyeztethetetlen) 9,6%-ra csökkent! Végre megállt a rohamos és kétségbeejtő hízásom, sőt, már fogytam is! Nem vagyok állandóan éhes, eltűntek a pattanások az arcomról, nem ödémásodnak a végtagjaim, nincs rendszeres, kínzó fejfájásom, energikusabb vagyok, elkerülnek a betegségek, nem romlik a szemem és javult a koncentrációs képességem. Egyszóval új emberré váltam! A programot egész életemben folytatni fogom, sőt, még a gyerekeimet is ebben a szellemben fogom felnevelni. Teljesült a legnagyobb vágyam: végre cukorbetegként is teljes értékű életet élhetek. 

 

Juhász Julianna (48 éves, Abonyi lakos)

Egészség visszanyerése, energikusság elérése, fogyás – ezzel a három kitétellel vágtam bele az anyagcseretípus-mérésbe. Azonnal ráéreztem a rendszer működésére, s egy heti méricskélés után, már szemmértékre pontosan tudtam, miből, mennyi és milyen összeállításban jó nekem. Nincs könnyű dolgom, hiszen óvodában dolgozom, ahol szinte semmit nem tudok megenni, így magam gondoskodom mindhárom étkezésemről. De szívesen teszem, mert megtapasztaltam, milyen hálás a szervezetem, ha olyan tápanyagot adok neki, ami valóban minőségi „üzemanyag” számára. Az új életformámnak köszönhetően normalizálódott a vércukorszintem, így nem kell gyógyszert szednem, sokkal jobb az emésztésem, egy energiabomba vagyok és 3 hónap alatt 10 kg-ot fogytam!

 

Szombati Tiborné (49 éves, Kecskeméti lakos)

Amióta az eszemet tudom, fogyókúrázom, az összes létező, önsanyargató diétát kipróbáltam. Ennek köszönhetően a testsúlyom tág határok között, folyamatosan változott, soha nem sikerült a számomra ideális súlyt megtalálnom, s legfőképp megtartanom. Nem csoda, hiszen - tévesen - azt a módszert alkalmaztam, amit a legtöbb, fogyni kívánó ember: sanyargattam a testemet, s ezzel együtt a lelkemet is. A mérés során aztán fény derült az igazságra: mit, hol rontok el. Megtudtam például, hogy a táplálkozási típusom szerint nekem jók a vörös húsok, a hormontípusom alapján viszont kifejezetten hízok a rendszeres fogyasztásuktól. Ez egyike azoknak a zsákutcáknak, melyekbe az anyagcseretípus-mérés nélkül mindig besétáltam volna… Részletes útmutatót kaptam a saját testemhez, amit gőzerővel alkalmazni kezdtem. Átálltam a 3x-i étkezésre, megtanultam az arányaimat főzés közben alkalmazni, a receptjeimet módosítottam, elhagytam a nekem hizlaló ételeket, s igyekeztem a számomra jótékony élelmiszerekkel megtölteni a konyhát. S mi lett az eredménye? Fél év alatt 10 kg-ot fogytam, úgy, hogy közben kicsattantam az energiától. Teljesen átalakult a testem, végre onnan fogytam, ahonnan mindig is akartam, a hasamból, s mindezt tartani is tudom. Ami viszont a legjobban tetszett nekem benne, hogy nem kínkeserves, lemondásokkal teli út vezetett a mostani külsőm eléréséig, hanem mindvégig jókedélyű, rendkívül energikus voltam, s az evés is örömforrás maradhatott. Nincs olyan ismerősöm, barátom, aki ne illette volna vagy illetné dicsérő szavakkal az elmúlt fél év munkájának gyümölcsét. Az anyagcseretípus-mérés az egyetlen program, ami valóban egy életen át tartható és az egész embert - az egyéni sajátosságaival együtt - figyelembe veszi.


Németh Zsófia

Ami számomra a legfontosabb és amiért ajánlom mindenkinek, aki ki szeretné próbálni:
•    megismertem azokat az ételeket (összetevőket), amik a szervezetem számára jó hatással vannak,
•    jobban odafigyelek az egészséges étrendre,
•    nem eszem túl magam, akkor sem maradok éhes ,
•    a térdízületem alig fáj, amióta az anyagcseretípus-mérés szerint étkezem
•    jó volt kipróbálni egy újat, ami bejött
•    nem félek annyira a fürdőruhás időszaktól,
•    jobban érzem magam a bőrömben testileg és lelkileg is
•    a múlt év vége számomra nagyon nehéz volt, de ennek ellenére bírtam

Németh ZsófiaIllyés Margit Júlia. - 2013. december 08. vasárnap, 17:30

Örömmel tudatom, hogy 5 hét alatt 7 kg-ot fogytam.

Megszűntek a:légzési, vérnyomás ingadozási és térképnyelvi problémáim, savtúltengésem. Javult a látásom is. Köszönöm, hogy segítenek. (Illyés Margit Júlia)dr. Erdei Judit - 2013. december 08. vasárnap, 17:30

Köszönöm, hogy részt vehettem a számomra igen érdekes és élvezetes előadáson, amit másodszor is jó volt meghallgatni.

Orvosi képzettségem van, és ennek ellenére is sok számomra új ismeretről hallottam az előadáson, ami nem szerepelt az orvosegyetemi kiképzés tananyagában. Ez a fajta megközelítés valóban tudományos, élettani ismeretekre épül, az egyéni adottságok figyelembe vételének köszönhetően egyénre szabott ,ennek köszönhetően eredményes, és alapjaiban különbözik a magazinok oldalain nagy számban megtalálható különböző tudománytalan fogyókúra receptektől, amelyeknek a némelykor szélsőségekig menő alkalmazása az egészségre nézve akár már komoly veszélyeket is magában rejthet .
Természetesen ajánlani fogom a környezetemben élő embereknek . (dr. Erdei Judit)Tóth Noémi

Az anyagcseretípus mérésével kapcsolatban teljesen meg vagyok elégedve az eredménnyel. A módszer hatásos, illetve tökéletesen bevált számomra. Ugyan még olyan sok idő nem telt el, de 1 hónap alatt közel 10 kg súlyvesztéssel járt. Egészségügyi állapotom nagymértékben javult. El tudtam hagyni a vérnyomáscsökkentő gyógyszeremet, és az emésztési problémáim is megszűntek. Az ismerőseimnek is javasoltam ezt a mérést, hiszen nagyon hatásos nekem. Természetesen a hatásfokot növeli, hogyha megfelelő táplálkozási étrendet követünk, illetve szigorúan betartjuk azt. E kettő kombinációja eredményezi a 100%-os eredményt.
Negatív észrevételeim nem voltak, de persze azért az elején szokni kellett a változást, az új étrendet. Most már megszokta a szervezetem, és ezután is alkalmazom ezt az étrendet, életmódváltást.
Aki szeretne hatásos módszert választani, kövesse példámat!  (Tóth Noémi)Szilágyi Róbert

Plusz kilók ellen vívott küzdelmem egész életemet végigkísérte. Többször is drasztikus fogyókúrába kezdtem, aminek az eredménye az lett, hogy amikor abbahagytam, a leadott 5-10 kg dupláját szedtem fel. 108-110 kg-ot mutatott a mérleg, amikor végleg megelégeltem addigi életformámat. Ekkor hallottam az anyagcseretípus-mérésről. Bevallom, szkeptikus voltam, miután a csapból is a csoda fogyasztó módszerek folynak. A rendszer alapgondolata, miszerint nem vagyunk egyformák, nagyon meggyőzött, és sejtettem, hogy nálam is valahol itt rejtőzhet a hiba. Miután megtudtam táplálkozási és hormontípusomat, alig vártam, áttanulmányozzam a kapott anyagokat, s végre belevágjak. Azt mondták június végén, hogy októberben 70 kg leszek, ha betartom az ajánlásokat. Kétkedtem, de lelkesedésem határtalan volt: mértem, számoltam, osztottam, szoroztam, főztem. Nyitottam az egészséges táplálkozás felé, tudatos vásárlóvá és fogyasztóvá váltam. Alig négy hónap alatt 14 kg-t fogytam, ami önmagában sem kis eredmény, hiszen korábban bármit tettem, nem mozdult a súlyom. Mindezt úgy értem el, hogy a dupláját, azaz 2000 kalóriát viszek be nap mint nap, végre nem éhezem, sőt, ízletes, tápláló ételeket eszem, tele vagyok energiával, és nem utolsósorban teljesen átalakult a testem összetétele. Az anyagcseretípus-mérés valóban nem csak egy testsúlycsökkentő program, annál sokkal több: általa más lett az étkezéshez való hozzáállásom, a gondolkodásom, s ezzel az egész életem. Rég nem látott ismerősök mondják, ha összefutunk, hogy csak a fejem a régi. Az eddigi „golyó” becenevem helyett, ma már inkább „girnyónak” neveznek a barátaim. Leírhatatlan érzés ez annak, aki mindig is kövér VOLT! (Szilágyi Róbert)

 

Spoljaric László  

1 hónapja jelentkeztem a mérésre. Elsődleges ok a cukorbetegségem szinten tartása volt, de titokban reménykedtem abban is, hogy pár kilót leadok. Nos, az elmúlt 1 hónapban a napi 2 gyógyszeradagot 1-re csökkentettem, hiszen a reggeli cukrom 5-6 között van. Ráadásul a titkon remélt fogyás is bekövetkezett, és egy számomra nem várt eredménynek is örülhetek, ugyanis, amióta az előírtak alapján étkezem az évek óta gyötrő emésztési problémáim is megszűntek. A mindennapjaim sokkal élvezhetőbbek, energikusabbak. (Spoljaric László, 67 éves)

Anyagcseretípus-mérés jótanács:

A glikémiás index helyett, mi a glikémiás terheléssel dolgozunk, amit ki is mérünk. Ez az jelenti, hogy ha valakinek alacsony ez az értéke, akkor egy olyan speciális étrendet állítunk össze, ami kíméli a hasnyálmirigyet. Ennek eredményeként több vendégünk kigyógyult már a cukorbetegségből. A legfontosabb azonban a megelőzés! Tudd meg, mi a genetikai táplálkozási típusod!Reviczki Zsuzsana

Bevallom, a mérés és tanácsadás után kicsit össze voltam zavarodva, hisz mint kiderült, pont ellenkezőleg étkeztem, mint a szervezetem, genetikám igényelte volna. Rendszeres sportolás ellenére sem éreztem jól magam a bőrömben, és jó pár kilótól szerettem volna megszabadulni. Végső elkeseredettségemben fordultam Hozzátok, de a rendszer túl bonyolultnak tűnt számomra. Aztán újból kértem egy találkozót a tanácsadómtól, aki a kérdéseimre egyszerűen, számomra is érthetően válaszolt, így elkezdtem a nekem megfelelő táplálkozást kialakítani. Azóta sokkal jobban érzem magam, élvezem az étkezéseket, ráadásul a kilóim is apadnak. Rájöttem, ez a végállomás, hisz mostantól nem egy diétát követek, hanem úgy táplálom a szervezetemet, ahogy az mindig is szerette volna. Köszönöm a segítségeteket! (Reviczki Zsuzsana, 30 éves)

Anyagcseretípus-mérés jótanács:

Ne használd magad kísérleti nyúlnak! Ha nem tudod elérni a célod, fordulj szakemberhez és kérd ki a tanácsát!Poós Ferenc

Feleségem vegetáriánus lévén igyekezett engem is a saját útjára vezetni, de mivel én rendkívül kívánom a húsételeket ez nagyon nehezemre esett. Kíváncsi voltam, nekem tényleg érdemes-e vegetáriánusnak lennem. Szerettem volna a feleségemet meggyőzni arról, hogy a hús nélkülözhetetlen számomra. A mérés után nyugodtan vettem tudomásul, hogy fehérjetípusba tartozom és különösen purinban gazdag vörös húsokat bátran ehetem. Azért számos zöldséggel kombinált receptet is kaptam, így a családi béke is megmaradt! (Poós Ferenc, 45 éves)

Anyagcseretípus-mérés jótanács:

Hallgass belső megérzésedre, és ne erőszakolj magadra testidegen diétákat. Egy étrend akkor megfelelő, ha energikus vagy, nem éhezel, és beáll az optimális testsúlyod tőle. Mivel különbözőek vagyunk, ezért másképpen reagálunk az ételekre.

 

Piszkátor Szilvia

Számtalan diétát kipróbáltam és nem tagadom, volt, ami egy ideig bevált, de sok olyan is volt, ami egyáltalán nem használt. Így barátnőm javaslatára a biotermékekkel kezdtem el kísérletezni, viszont ez sem hozta el az általam elvárt eredményt. Internetezés közben találtam a honlapotokra, és első olvasás után tudtam, hogy ez a nekem megfelelő diéta. A mérés alatt a tanácsadó hölgy egyszerű nyelven magyarázta el nekem, hogy milyen típus vagyok és mi az, amit nyugodt szívvel ehetek és mi az, amit nem. A mérés óta 7 kg-t fogytam, ami 2 hónap alatt nem csekély teljesítmény. De nem csak a fogyás az, ami feltűnő változás az életemben. Sokkal mosolygósabb, energikusabb, életvidámabb vagyok. A munkahelyemen jobban teljesítek és a családi harmónia megtartásához sem vagyok fáradt. (Piszkátor Szilvia, 23 éves)

Anyagcseretípus-mérés jótanács:

A minőségi fogyás titka a testösszetétel megváltoztatása. A testzsír %-ot kell csökkenteni, az izom tömeg %-ot pedig optimalizálni. És ne feledd, enni kell, enni jó és enni lehet, csak az a nem mindegy, hogy mit és milyen arányban, típusod szerint!Lami Eszter

1 hónapja csatlakoztam az Anyagcseretípus-mérés csapatához. Jelentős túlsúllyal indultam. Természetesen rögtön a méréssel kezdtük, ahol kiderült, hogy egy fehérjetípus vagyok. Beállítottuk az étkezésem, és láss csodát, egy hónap alatt, az energia szintem 20%-ról 60%-ra emelkedett, 4 kg fogytam és a testzsír százalékom 10-el kevesebb lett! :) És mindezt sport nélkül! (Lami Eszter, 28 éves)

Anyagcseretípus-mérés jótanács:

Pontosan meg lehet határozni a mérés segítségével, kinek mennyi az "aktív státusza". Ez azt jelenti, hogy milyen a szervezet sejtszintű energia ellátottsága. Az egészséged szempontjából a legfontosabb, hogy ez az értéked magas legyen. Az elfogyasztott ételek vagy emelik, vagy csökkentik az energia szintedet, és nagyban befolyásolják sejtjeid állapotát. Mindenképpen kerüld el a feldolgozott élelmiszereket, amelyek tele vannak tartósítószerekkel, mesterséges színezékekkel és adalékanyagokkal!
Halász Sándor

Sikerült 16 kilótól megszabadulnom, feleségemnek pedig helyreállt az összeomlott pajzsmirigye. Ezért szeretnénk leírni történetünket, hogy jó példaként szolgáljon másoknak is, és hogy eloszlassuk a kételyeket. 30kg túlsúllyal úgy döntöttem, hogy fogynom kellene. Nehezen bírtam a munkát, fáradékony, rossz közérzetű voltam, fájtak a lábaim. Találkoztunk az Anyagcseretípus-méréssel. Feleségemmel beültünk és meghallgattunk egy előadást. Fölvettük a kapcsolatot a tanácsadóval, aki elvégezte az anyagcseretípus-mérést. Kaptunk egy 35 oldalas kiértékelést és hozzá teljes étrendet. Ekkor kezdődött a változás. Már a 2. nap után jobb lett a közérzetem. Két hét után elkezdtek a kilók lefele menni.1 hónap után megszűnt a lábfájásom, és a munka se volt már olyan megterhelő. Így jutottunk el odáig, hogy 3 és fél hónap alatt sikerült 17kilót fogynom,100,6-rol 83 kg-ra. De mégis, ami számunkra a legnagyobb eredmény, hogy feleségemnek 1 év eredménytelenség után a helyes táplálkozás hatására helyreállt a teljesen leállt pajzsmirigye. (Halász Sándor 25 éves)

Anyagcseretípus-mérés jótanács:

Hozd magad Te is egyensúlyba. A szervezet akkor fog pozitív irányba változni, ha végre azt a tápanyagot kapja, amire szüksége van. Ekkor a test sejtszinten regenerálódik, és csodával határos változások tudnak végbemenni.
Komáromi Judit

Évek óta problémám az, hogy nincs rendszeres székletem, nagyon lassú az anyagcserém. A barátnőmtől kaptam az ötletet, hogy a hashajtó tablettákat cseréljem fel az anyagcseretípus-mérés módszerre. A hormontípusokat végignézve gyanítottam, hogy én melyik kategóriába tartozom és ez a sejtésem be is igazolódott. A kapott eredményt látva, már értem a problémámat. Teljesen máshogy étkeztem, mint ahogy lehetett volna. Imádom a tejtermékeket. Azt hittem, hogy egy esti kefir, vagy joghurt jót tesz nekem. Hát, most ennek vége. A mérés óta szigorúan követem az ajánlásaitokat, és jelentős változásokat értem el az anyagcserém javítása terén! (Komáromi Judit, 51 éves)

Anyagcseretípus-mérés jótanács:

A lassú anyagcserének több oka is lehet. A probléma egyik fő kiváltója a kevés folyadékbevitel. Az első lépés, hogy elegendő mennyiségű tiszta vizet igyunk. Lehetőleg étkezések között, hogy ne hígítsuk fel a gyomorsavat, mert akkor romlik az felszívódás hatásfoka.
Horváth Anita

Január közepén voltam nálatok először, azóta követem az ajánlásotokat. Fogytam is, de a legszembetűnőbb változásra a kozmetikusom hívta fel a figyelmemet, ugyanis szerinte a bőröm sokkal egészségesebb, mint azelőtt. Áprilisban az ismétlő mérésen kiderült, hogy a vitalitási szintem megduplázódott. És tudom, hogy ezt az anyagcseretípus-mérés köszönhetem! )Horváth Anita,17 éves)

Anyagcseretípus-mérés jótanács:  

Külső megjelenésünk, kisugárzásunk, belsőkből fakad. Ha megfelelő a tápanyag ellátottsága a testnek, valósággal megfiatalodik, megszépül. Mindig kezd az alapokkal: elegendő folyadékbevitel, megfelelő táplálkozás és pihenés!

Térkép
Kulcsszavak

fogyás, túlsúly, fejfájás, reflux, allergia, emésztés, vérnyomás, cukorbetegség, fáradékonyság