Szentesi Művelődési Központ

Kategória: Szabadidő, kultúra

Tevékenység: Művelődési Központ

Cím: Szentes,Tóth J. u. 10-14.

Tel: 62/314-211

Információ

 

http://www.szentesimuvelodesikozpont.hu
 

 Mûvelõdési és Ifjúsági Ház

 
  
6600 Szentes, Tóth József u. 10-14.

Tel: 63/314-211

Fax: 63/316-976

Mobil: 20/ 441-283-60

E-mail: kultura@szentes.hu
Web: www.muvelodesikozpont.segitek.hu

 
A Mûvelõdési és Ifjúsági Házban 100 fõs elõadóteremben, valamint 250 fõs pódiumteremben szervezünk elõadásokat, továbbá 5 db 20 fõs, 1 db 45 fõs és 1 db 35 fõs teremben várjuk a látogatókat.
A Mûvelõdési Központ intézményei közül talán a legjobban kihasznált épület a Mûvelõdési és Ifjúsági Ház. Fiatalok és idõsebbek egyaránt szívesen látogatják a különbözõ rendezvényeket.
A különbözõ szabadidõs tevékenységek színterei a klubok és szakkörök. Közel 10 ilyen csoport mûködik az ifjúsági házban (díszítõmûvész, fotó, ifjúsági és felnõtt citerazenekar, társkeresõk, szívügy klub, jóga, kung-fu, képzõmûvész kör). A mûvészeti csoportok nemcsak a maguk kedvtelésére folytatják tevékenységüket, hanem évente több alkalommal a nagyközönség elõtt is bemutatkoznak.

 Az egyik legfontosabb, évente megrendezett fotókiállítás az Alföldi Fotószalon. A kiállításnak a Mûvelõdési és Ifjúsági Ház ad otthont és a Fotókörrel együttmûködve végezzük a beérkezett alkotások katalogizálást és kiállításra való felkészítését. Ez az országosan is elismert kiállítás az egyetlen, mely az Alföldön élõ fotósok alkotásait mutatja be, és lehetõvé teszi a fotókluboknak egymás munkáinak megismerését.
Minden új csoportot, egyesületet, civil szervezetet szívesen fogadunk.
Jó kapcsolatot ápolunk az óvodákkal, az általános és középiskolákkal, akik nagyobb rendezvényeik lebonyolítására szívesen veszik igénybe az intézményt.
Évente 2-3 alkalommal irodalmi elõadásokat szervezünk az általános és középiskolások részére, amikor a tananyaghoz, vagy egyéb aktualitáshoz (Magyar Kultúra Napja) kapcsolódó mûsorokat mutatunk be.
Szívesen veszik igénybe helyiségeinket vállalkozók, nagyvállalatok, intézmények, pártok, egyéni elõadók: elõadások, vásárok, kiállítások, termékbemutatók, tanfolyamok, bálok megrendezésére.

 Igénybe vehetõ eszközök és szolgáltatások
- Mobil színpad(komplett dobogóval, sátorszerkezet ponyvával, dobogó kölcsönzés)
- Hangtechnika kölcsönzés (nagy teljesítményû, 24 csatornás keverõvel; közepes teljesítményû, 12 csatornás keverõvel; kis teljesítményû; mikrofonok)
- Fénytechnika kölcsönzés
- Egyéb eszközkölcsönzés (asztalok, fából készült összecsukható székek, mûanyag karosszékek, kárpitozott székek, kiállítási paravánok)

 
 Móricz Zsigmond Mûvelõdési Ház
 
  
6600 Szentes, Ady Endre u. 36.
Tel.:                +36-30/756-6119

 A Móricz Zsigmond Mûvelõdési Ház nagyterme 250 fõ befogadására alkalmas, emellett 3 db 15 fõs és 1 db 25 fõs teremben várjuk a látogatókat.
A szakkörök, klubok rendszeres tevékenysége mellett iskolai, óvodai rendezvényeknek, vacsorás bálaknak, különbözõ szervezetek rendezvényeinek, termékbemutatóknak, stb. is megfelelõ helyszínt nyújt a Móricz Zsigmond Mûvelõdési Ház.
Az intézmény helyet ad a Biokultúra Egyesület és az Éremgyûjtõk klubja tagjainak, a Városi Fúvószenekar és különbözõ zenekarok próbáinak, valamint táncórákat is tartanak.

 Nyugdíjasok klubja
Éves munkaterv szerint, minden pénteken tartják összejöveteleiket. Foglalkozásaikon ismeretterjesztõ, irodalmi, történelmi elõadások mellett helyet kapnak filmvetítések, diavetítéses útiélmény-beszámolók is. Havonta tartanak tombolát, zenés teadélutánokat. Alkalomszerû kirándulásokkal, színházlátogatásokkal teszik színesebbé a klub életét. Megemlékeznek Anyák napjáról, megrendezik a "mindenki névnapját", júniusban a hagyományos közös ebédet, Karácsonykor pedig bensõséges keretek között, ajándékozással búcsúztatják az évet.

 Kertbarátok köre
Éves munkaterv szerint, havi két alkalommal tartják foglalkozásaikat. Szakmai elõadások mellett szívesen hallgatnak meg irodalmi, történelmi témájú elõadásokat is. Az év elsõ foglalkozásán mindig találkoznak a város és különbözõ szakmai cégek vezetõivel. Minden évben szerveznek tapasztalatcsere látogatást az ország valamelyik kertbarát körénél. Megrendezik a farsangi batyusbált, decemberben pedig évzáró közgyûlésen értékelik az év eredményeit és elfogadják a következõ év munkatervét, majd vacsorával egybekötött bállal búcsúztatják az évet.

 Díszmadártenyésztõ szakkör
Augusztus kivételével minden hónapban rendeznek díszmadár és kisállat börzét. A szakkör tagjai a helyi rendezvények mellett több vidéki kiállításon és vásáron is részt vesznek.

 Sakkszakkör
Heti két alkalommal tartják foglalkozásaikat. Fõ céljuk a sakkozás iránti érdeklõdés felkeltése, elsõsorban iskoláskorúak körében, utánpótlás-nevelés a versenysakk számára. A csoport tagjai között vannak az NB II-ben és a megyei I. osztályú bajnokságban szereplõ csapatok tagjai is.
Évente hat-nyolc alkalommal, hétvégenként, országos és megyei bajnoki sakkmérkõzéseknek ad helyet az intézmény, itt felnõtt és gyermek korosztály mérheti össze tudását.
Nyáron az utánpótlás nevelése érdekében sakktábort szerveznek gyerekek részére.

 "Értük klubok"
Ide tartoznak a mozgássérültek valamint a csökkentlátók helyi csoportjai. A városban és környékén élõ sérült emberek részére heti rendszerességgel tartják fogadóóráikat, rendezvényeiket.

 
 Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ
6600 Szentes, Kossuth tér 1.
Tel:  +36-30/430-1971  
E-mail: konferencia@szentes.hu

  A Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ a Dél- Alföldi Régióban, Csongrád megye harmadik legnépesebb városában, Szentesen található.
A volt vármegyeháza szépen felújított klasszicista épületének központi, fõtéri szárnyában ma Konferencia és Kulturális Központ mûködik. A megyegyûléseknek egykor helyet adó 270 m2-es díszteremhez jobbról és balról csatlakozó, egyenként 88 m2 alapterületû kisebb termek mellett az egykori - 80 m2 alapterületû - karzat is alkalmas önálló programok megrendezésére.
A Konferencia és Kulturális Központ igényes megjelenésének és felszereltségének köszönhetõen kiválóan alkalmas konferenciák, szakmai tanácskozások, képzések, tréningek, vállalati-, családi rendezvények, esküvõk, bálok, fogadások, különféle kulturális események és szabadtéri programok megrendezésére.

 Megközelíthetõség
A Konferencia Központ gépkocsival gyorsan és könnyen megközelíthetõ. Budapesttõl való távolsága 137 km. Szentest és térségét közúton Budapest irányából az M5-ös autópályán, ill. az E5-ös fõközlekedési úton, majd az autópálya kiskunfélegyházi leágazásától a 451-es úton érhetjük el.

 Szolgáltatások
Szentes központjában a felújított volt Megyeháza épületében exkluzív termek adottsága révén konferenciák, szakmai tanácskozások, továbbképzések, tréningek, vállalati-, családi rendezvények, esküvõk, bálok, állófogadások ideális helyszínei, ahol rendelkezésre áll a rendezvényekhez szükséges összes infrastruktúra.
A jól felszerelt termek nagy befogadóképességgel rendelkeznek és igény szerint alakíthatóak. A természetes környezet és a szabadidõs programok választéka számos lehetõséget kínál arra, hogy a szakmai munka végeztével a résztvevõk a lehetõ legkellemesebben lazíthassanak.

 
 Bérelhetõ termek
Terem méret U-alak Iskolapadszerû elrendezés széksoros körasztalos állófogadás

Díszterem

11,79 x 23 m

-

150 fõ

250 fõ

180

 200 fõ

Vörös-terem

5,97 x 14,79 m

45 fõ

40 fõ

70 fõ

70 fõ

100 fõ

Zöld-terem

5,97 x 14,79 m

45 fõ

40 fõ

70 fõ

70 fõ

100 fõ

Galéria

5,97 x 14,79 m

45 fõ

40 fõ

70 fõ

70 fõ

100 fõ

Udvar

45 x 28 m

  -

-

-

-

-

  

Díszterem

Teljes egészében a Kossuth térre nézõ, minden technikai igényt kielégítõ terem. Méreteibõl adódóan, nagyobb létszámú konferenciák, elõadások, bálok, esküvõk lebonyolítására kiválóan alkalmas. Természetes fénnyel megvilágított, illetve sötétíthetõ is. Az elrendezési módok nagyon jól variálhatók ebben a tág légterû teremben.

untitled5_400

 

Vörös terem

 
A Díszteremhez kapcsolódik, kiegészítõ egységként is alkalmas, de önállóan is jól értékesíthetõ különbözõ vetítéses elõadásokra, vizsgákra, oktatásokra, bemutatókra, sajtótájékoztatókra, állófogadásokra, tréningekre. Közvetlenül a konferenciaterem mellett kialakított, azzal összenyitható, de külön bejárattal ellátott szekcióterem. Természetes fénnyel megvilágított, de sötétíthetõ is. Elõadással nem egybekötött hivatalos megbeszélés esetén teljesen ideális, mert oldja a nagyon szigorú munkarend hangulatát. A terem kiváló akusztikája nem követeli meg a hangosítást.

 

untitled6_400

Zöld terem
 
 
Funkcióit tekintve, megegyezik a Vörös teremmel.

untitled7_400
 
untitled8_400

 
 Igénybe vehetõ eszközök és szolgáltatások
 
 
Technikai lehetõségek:
 
- tolmácsrendszer, konferencia rendszer, szavazórendszer
 
- hangosítás a termekben és az udvaron
 
- mobil és álványos mikrofonok
 
- írásvetítõ, projektor, vetítõvászon, flip-chart
 
- video-rendszer (video-átjátszás terembõl terembe)
 
- nyomtatás, fólianyomtatás, fénymásolás, telefax
 
- számítógép, internet kapcsolat 

 
Felszereltség:
 
- székek, variálható asztalok, körasztal 

 
Étkezés:
 
- Catering rendszerû étkeztetés igény szerint   

 


 Galéria
 
untitled9_400


 6600 Szentes, Kossuth tér 5. I. emelet
 
Tel.: +36-63/401-012
 
Nyitva tartás:
 kedd-péntek 10-13 és 15-18 óráig
 
szombat 9-13 óráig  
 

 

 Tokácsli Galéria 
 

A Kossuth téren lévő Galériát 1974-ben adták át, 2010. július 1-től felvette a Tokácsli Galéria nevet. A Tokácsli Galéria a Dél-Alföld egyik legszebb kiállítóhelye, ahol rangot jelent kiállítani, itt évente 10-12 kiállítást rendezünk. Büszkék vagyunk rá, hiszen országos szinten is kevés az olyan kiállító terem, ami kifejezetten annak épült. Kialakítása és tetőtéri megvilágítása kitűnő kiállító hellyé teszi. 2012-ben felújításra kerül az épület, így még színvonalasabb körülmények között mutatkozhatnak majd be az alkotók.

Az intézménynek fontos szerepe van a helyi művészek támogatásában, így évente lehetőséget ad a szentesi tehetségek bemutatkozására, de rendszeresen szerepelnek a kiállító teremben országos hírű művészek alkotásai is.

Több mint tíz éves a baráti együttműködésünk a Topolyai Művészteleppel. A testvérvárosi kapcsolatok keretében ők minden évben elhozzák legfrissebb alkotásaikat.

Kétévente megrendezésre kerül az Országos Aktfotó Kiállítás, amely szentesi kezdeményezésre indult el, és azóta is fontos bemutatkozási lehetősége a fotósoknak.

A Tokácsli Galéria működéséhez kapcsolódik a Katona Kiss Ferenc és neje Túri Júlia Képzőművészeti Alapítvány, amely fiatal képzőművészeknek ad bemutatkozási lehetőséget. A zsűri által kiválogatott alkotásokból nyílik kiállítás, a legjobb közülük elnyeri az alapítvány ösztöndíját. A nyertes két év után egy önálló tárlattal köteles bizonyítani, hogy mennyit fejlődött és érdemes volt az ösztöndíjra. Ennek eredményeként egy kortárs képzőművészeti gyűjteménnyel is gyarapodik a város, mivel minden művész egy alkotását a városnak ajándékozza.

A pedagógusoknak nyújt minden évben bemutatkozási lehetőséget a „Rejtelmek, ha zengenek…” címmel megrendezésre kerülő Alkotó pedagógusok tárlata, melyre már négy megyéből érkeznek alkotások.

A társintézményekkel – Múzeum, Levéltár– való jó kapcsolat eredményeként helytörténeti kiállításokat is szervezünk legtöbbször valamilyen évfordulóhoz kapcsolódóan.

Jó a kapcsolatunk az oktatási intézményekkel, akik rendszeresen hozzák a gyerekeket kiállításainkra. Az esztétikai és a vizuális nevelés nagyon fontos közös célunk és feladatunk a pedagógusokkal, hiszen csak így válhatnak a gyerekek a művészeti alkotásokat értő és szerető felnőttekké.

 

Hangversenyközpont

6600 Szentes, Kiss B.u. 11.

Tel: 30/ 7566-084

E-mail: info@lajthaszentes.hu

Web: www.lajthaszentes.hu

  

Térkép
Kulcsszavak

rendezvény, rendezvényház, rendezvényszervezés, terem, terembérlet, művelődési központ, művelődési ház, előadások, lakodalom, esküvő